Blogoversigt

Kategorier

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer

Søg efter blogindlæg

Relaterede indlæg

Couple who have had ICSI treatment to get pregnant
Hvad er ICSI behandling? – Lær om fertilitetsmetoden her
Toyah og hendes familie
Toyah og hendes mand fik tre børn takket være en sæddonor
IUI og ICI donorsæd
IUI eller ICI donorsæd – Hvad er forskellen?
Kvinde mave hjerte Fertilitetsbehandling
Fertilitetsproblemer: De 7 mest hyppige årsager

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]
Blogoversigt
IVF behandling insemination

IVF-behandling – hvad er det?

Måske har du hørt om IVF-behandling, også kendt som in vitro fertilitetsbehandling, før. Men hvad indeholder processen, og hvornår er IVF-behandling en god løsning? Læs med her, hvor vi guider dig gennem de vigtigste aspekter af IVF.

Hvad er IVF?

IVF-behandling er en fertilitetsbehandlingsmetode, som udføres i et laboratorie. In vitro betyder ”i et glas”, og begrebet bruges, fordi ægget befrugtes manuelt med sæden i en petriskål. Når et embryon er dannet, vil det blive sat op i livmoderen, hvor en succesfuld graviditet forhåbentlig vil opstå.

Det første barn, som blev født ved hjælp af IVF-behandling, blev født i 1978, og lige siden har teknikken hjulpet millioner af mennesker til at blive gravide.

Hvornår er IVF er god mulighed? 

IVF-behandling kan være en god mulighed for kvinder med problemer med æggelederne, eller som lider af tilstande som f.eks. endometriose eller polycystic ovary syndrome (PCOS). IVF kan også være en god mulighed for par, som har forsøgt at blive gravide i en længere periode uden uden forklaring, eller hvis fertilitetsproblemet skyldes manden. Hvis ikke kvinden selv har raske æg kan IVF-behandling også udføres med donoræg.

Uanset om du er en singlekvinde eller I er et par, der skal have IVF-behandling, kan I vælge at benytte donorsæd til behandlingen.

Hvordan foregår IVF-behandling?

Når man begynder på en IVF-behandling er første skridt at begynde på fertilitetsmedicin i form af hormoner for at stimulere æggets modningsproces i folliklerne inde i æggestokkene. Under normale omstændigheder og uden medicinsk behandling vil kun ét æg modnes i kvindens cyklus. Når man derimod tager hormoner, vil flere æg modnes i cyklussen.

Når æggene er modnet i æggestokkene, bliver de taget ud ved et kirurgisk indgreb foretaget af en læge. Kvinden er bedøvet i processen.

Når æggene er indsamlet, bliver de gjort klar til at blive befrugtet i en petriskål i et laboratorie. Sædceller vil dernæst blive sat sammen med æggene i petriskålen for, at de kan befrugte ægget. En anden mulighed er, at bioanalytikeren placerer en enkelt sædcelle direkte ind i hvert æg for at maksimere chancerne for befrugtning. Denne metode kaldes ICSI (intracytoplasmic sperm injection).

IVF inseimation og behandling

Når sædcellerne har befrugtet æggene, former de det, der kaldes embryoner. Embryonerne får lov at vokse i en inkubator i 3-5 dage indtil de er udviklet tilstrækkeligt. Ét af embryonerne bliver derefter sat ind i kvindens livmoder af en læge ved brug af et kateter. Herefter opstår der forhåbentlig en graviditet, og behandlingen har været succesfuld.

Hvis mere en ét embryon er udviklet tilstrækkeligt, kan de nedfryses og blive opbevaret til et andet forsøg eller til en søskende.

Ønsker du at vide mere?

Hvis du ønsker at vide mere om, hvordan IVF-behandling udføres, og om det er den rigtige behandling for dig, anbefaler vi, at du taler med din fertilitetsklink. Hvis du skal bruge donorsæd til IVF eller en anden type fertilitetsbehandling, er du velkommen til at kontakte Cryos Kundeservice.

I vores Facebookgruppe Family Dreams kan du komme i kontakt med andre, som enten har børn eller er i processen med at blive forældre ved hjælp af donorsæd – mange af dem ved hjælp af IVF-behandling.

Relaterede indlæg

Couple who have had ICSI treatment to get pregnant Hvad er ICSI behandling? – Lær om fertilitetsmetoden her Toyah og hendes familie Toyah og hendes mand fik tre børn takket være en sæddonor IUI og ICI donorsæd IUI eller ICI donorsæd – Hvad er forskellen? Kvinde mave hjerte Fertilitetsbehandling Fertilitetsproblemer: De 7 mest hyppige årsager

Skriv en kommentar?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter blogindlæg

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]

International sæd- og ægbank

Categories

Categories

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer