Blogoversigt

Kategorier

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer

Søg efter blogindlæg

Relaterede indlæg

IUI og ICI donorsæd
IUI eller ICI donorsæd – Hvad er forskellen?
Sæddonor Interview
Interview med sæddonor – ”Jeg ved, at børn er en gave”
Kvinde gravid med sæddonor
Valget mellem en Anonym og Ikke-anonym Sæddonor
Kvinde undersøger om Basis eller Udvidet Sæddonorprofil
Valget mellem Basis og Udvidet Sæddonorprofil

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]
Blogoversigt
Kvinde overvejer valg af sæddonor

Ting du bør overveje, når du vælger sæddonor

I et tidligere indlæg delte Cryos’ kundeservicekonsulent Louise Bach Hansen tips til valg af sæddonor med henholdsvis en Basisprofil og en Udvidet Profil. Derudover skrev hun om overvejelserne omkring graden af lighed mellem moren og donorbarnet. I dette indlæg giver Louise dig yderligere tips til, hvad du bør overveje, når du vælger en sæddonor til dit kommende barn eller børn.

Hvor vigtig er donorens sygdomshistorik når du skal vælge en sæddonor? 

Alle sæddonorer hos Cryos er udvalgt ud fra omfattende kvalitetssikring og procedurer for donor screening. Kun en lille procentdel af de mænd, der ansøger om at blive donor, kommer gennem nåleøjet. Det betyder, at mænd med risikabel adfærd eller sygdomssymptomer bliver afvist. På trods af denne intensive screeningsproces kan risikoen forbundet med at få et barn med en sygdom ikke elimineres fuldstændigt, da alle mennesker har en risiko for at blive syg.

Ønsker du at vide så meget som muligt om donorens sygdomshistorik, bør du vælge en donor med en Udvidet Profil. I en Udvidet Profil får du information om donorens helbred og også om donorens forældres, søskendes og bedsteforældres helbred.

Hvilken information vil du have, at dit barn får om donoren? 

En af de vigtigste ting at overveje, når du vælger sæddonor, er, om donoren skal være anonym eller ikke-anonym (også kaldet åben donor). Hvis donoren er anonym, kan hverken du eller dit barn få kendskab til donorens identitet senere hen.

For nogle er det især vigtigt at kende til deres biologiske ophav, og der er en sandsynlighed for at et donorbarn med en Anonym Donor på et tidspunkt i livet får en identitetskrise. Det sker typisk, når barnet er i teenageårene eller den tidlige voksenalder. For andre er tanken om det biologiske ophav ikke et problem og vil ikke skabe nogen udfordringer.

Vores erfaring fortæller os, at specielt singlekvinder og lesbiske par ofte foretrækker Ikke-anonyme Sæddonorer, mens heteroseksuelle par foretrækker Anonyme Donorer. Det er selvfølgelig ikke altid sådan, og valget er både personligt og komplekst.

Vælger du en Ikke-anonym Donor, kan dit barn (ikke dig) efter sin 18-års fødselsdag kontakte Cryos og få udleveret identificerende oplysninger om donoren. Du kan kontakte vores kundeservice for at finde ud af, hvilken specifik information, de kan udlevere til dit barn, når han/hun fylder 18 år.

Skal din donor være eksklusiv? 

For nogle betyder tanken om at have eksklusiv adgang til at bruge en donor og dermed være den eneste, der kan bruge donoren, meget.

Hvis du ønsker en Eksklusiv Donor, kan du se i Donorsøgningen hvilke donorer, der endnu ikke er solgt eller reserveret. Hvis en donor er markeret med et stjerneikon, er det muligt at købe eksklusive ret til at bruge donorsæden.

Du kan få en Eksklusiv Donor ved at købe al sæd fra donoren og på den måde ”købe ham ud”. Det er naturligvis dyrere at få eksklusiv adgang til en donor, men hvis det er vigtigt for dig, er det bestemt værd at overveje.

Relaterede indlæg

IUI og ICI donorsæd IUI eller ICI donorsæd – Hvad er forskellen? Sæddonor Interview Interview med sæddonor – ”Jeg ved, at børn er en gave” Kvinde gravid med sæddonor Valget mellem en Anonym og Ikke-anonym Sæddonor Kvinde undersøger om Basis eller Udvidet Sæddonorprofil Valget mellem Basis og Udvidet Sæddonorprofil

Skriv en kommentar?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter blogindlæg

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]

International sæd- og ægbank

Categories

Categories

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer