Blogoversigt

Kategorier

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer

Søg efter blogindlæg

Relaterede indlæg

IUI og ICI donorsæd
IUI eller ICI donorsæd – Hvad er forskellen?
Sæddonor Interview
Interview med sæddonor – ”Jeg ved, at børn er en gave”
Kvinde gravid med sæddonor
Valget mellem en Anonym og Ikke-anonym Sæddonor
Sæddonor med voksenbilleder
Få adgang til fotos af udvalgte sæddonorer som voksne

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

Blogoversigt
Kvinde undersøger om Basis eller Udvidet Sæddonorprofil

Valget mellem Basis og Udvidet Sæddonorprofil

I søgningen efter den helt rigtige sæddonor, skal du vælge, om donoren skal have en Basisprofil eller en Udvidet Profil.. Valget skal tages samtidig med valget mellem en Anonym og Ikke-anonym Donor. En donor kan enten have en Basisprofil og enten være Anonym eller Ikke-anonym, eller han kan have en Udvidet Profil og enten være Anonym eller Ikke-anonym. Det betyder, at profiltypen (Basis- eller Udvidet Profil) ikke er en indikator for, om en donor er anonym eller ikke-anonym. Men hvad betyder det så? Få svaret her, hvor vi skriver om forskellen mellem en Basis og en Udvidet Profil.

Hvad er en Basisprofil? 

En sæddonor med en Basisprofil hos Cryos er registreret med et nummer, som f.eks. 456, 8756, 11250 osv. I en Basisprofil har du adgang til basisinformation om donoren, dvs. race, etnicitet, øjenfarve, hårfarve, højde, vægt og blodtype. Ofte kan du også få information om donorens uddannelse og beskæftigelse. Basisprofilen er simpel og indeholder ikke babybilleder, lydfiler eller andet.

Hvad er en Udvidet Profil? 

Sæddonorer som har en Udvidet Profil er hos Cryos registreret med et fiktivt navn/alias, som for eksempel ERIK, IB, PER, OLUF, SVEND osv. En Udvidet Profil indeholder den samme information, som en Basisprofil, men indeholder også 5-6 sider personlig information om donoren, som han selv har givet. En Udvidet Profil giver dig en idé om, hvordan donoren er som person. Den indeholder information om hans uddannelse, familiebaggrund, personlighed, hobbier og interesser. Derudover indeholder den børnebilleder af donor, en følelsesmæssig intelligens (EQ) profil, en håndskreven besked og en lydoptagelse.

Hvordan vælger jeg mellem en Basisprofil og en Udvidet Profil? 

Valget mellem en Basis- og en Udvidet Profil er individuelt og komplekst. Men der er to spørgsmål, du kan stille dig selv for at gøre valget nemmere:

  • Hvor meget ønsker jeg/vi at vide om sæddonoren som person?
  • Hvor meget ønsker jeg/vi at mit/vores kommende barn skal vide om sit genetiske ophav?

Hvis dine svar til disse spørgsmål er ’Så meget som muligt’, er det rigtige valg for dig formentlig en Udvidet Profil. Ved at vælge en donor med en Udvidet Profil får du information, der kan give dig et indblik i, hvem donoren er som person. Du kan også se donorens børnebilleder og på den måde finde en donor, som ligner dig selv eller din partner som barn. En Udvidet Profil bliver ofte (men langt fra altid) valgt af singlekvinder eller par af samme køn, som har et ønske om, at deres barn skal have muligheden for at kende til sit genetiske ophav.

Hvis du derimod vil vide så lidt som muligt om din sæddonor, skal du måske vælge en donor med en Basisprofil. Så får du blot den mest essentielle information om donoren. Basisprofilen er ofte valgt af heteroseksuelle par, men igen er valget meget individuelt. Der kan være mange personlige årsager til at valget falder på en sæddonor med en Basisprofil eller en Udvidet Profil.

Valget er dit, og vigtigst af alt bør du tage dit valg på baggrund af, hvad der føles rigtigt for dig!

Vil du i kontakt med ligesindede? 

Cryos har en facebookgruppe kaldet ’Family Dreams’, og vi vil gerne invitere dig til at blive en del af fællesskabet. I gruppen kan du komme i kontakt med andre i samme situation og tale om alt fra fertilitet til donorsæd til behandling og selvfølgelig dine familiedrømme. Find gruppen her.

Relaterede indlæg

IUI og ICI donorsæd IUI eller ICI donorsæd – Hvad er forskellen? Sæddonor Interview Interview med sæddonor – ”Jeg ved, at børn er en gave” Kvinde gravid med sæddonor Valget mellem en Anonym og Ikke-anonym Sæddonor Sæddonor med voksenbilleder Få adgang til fotos af udvalgte sæddonorer som voksne

Skriv en kommentar?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter blogindlæg

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

International sæd- og ægbank

Categories

Categories

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer