Blogoversigt

Kategorier

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer

Søg efter blogindlæg

Relaterede indlæg

IUI og ICI donorsæd
IUI eller ICI donorsæd – Hvad er forskellen?
Sæddonor Interview
Interview med sæddonor – ”Jeg ved, at børn er en gave”
Kvinde undersøger om Basis eller Udvidet Sæddonorprofil
Valget mellem Basis og Udvidet Sæddonorprofil
Sæddonor med voksenbilleder
Få adgang til fotos af udvalgte sæddonorer som voksne

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

Blogoversigt
Kvinde gravid med sæddonor

Valget mellem en Anonym og Ikke-anonym Sæddonor

Før du tager valget om, hvilken sæddonor, der er den rigtige for dig og dit kommende barn, skal du overveje, om du gerne vil have en Anonym eller Ikke-anonym Sæddonor. For mange er dette ikke et nemt valg at tage, især fordi du ikke kan vide præcis, hvordan du eller dit barn føler og tænker i fremtiden. I dette blogindlæg guider vi dig gennem de ting, du skal overveje, når du skal vælge mellem en Anonym eller Ikke-anonym Sæddonor.

Anonym Sæddonor

Vælger du en Anonym Donor, betyder det, at du og dit barn aldrig vil få oplyst donorens identitet.

Overvejer du at blive gravid med hjælp fra en Anonym Sæddonor, er der et par ting, du skal tage med i dine overvejelser, inden du tager den endelige beslutning. Det første er, at donorens identitet er fuldstændig fortrolig. Det betyder, at du ikke vil få udleveret mere information end den, der er tilgængelig i donorens profil, hvilket gælder uanset hvilken type donorprofil du vælger (Basis eller Udvidet Profil). Det betyder også, at dit barn aldrig vil have mulighed for at få mere at vide om dets genetiske ophav, når barnet vokser op.

Donoren har selv valgt at være anonym og er indforstået med, at han aldrig må tage kontakt til eller blive kontaktet af donorbarnet. Valget kan hverken ændres af donor eller af kunden senere.

Hvorfor vælge en Anonym Sæddonor? 

Der kan være mange årsager til at vælge en Anonym Sæddonor – måske er der nogle bestemte ting, du aldrig ønsker at vide om din donor, eller måske ønsker du ikke, at dit barn bliver knyttet til donoren? Først og fremmest skal du vælge ud fra, hvad der føles rigtigt for dig.

Ofte bliver Anonyme Donorer valgt af singler eller par, som har et ønske om at skabe deres egen ”drømmefamilie”, og som udelukkende har brug for donorsæd for, at drømmen kan gå i opfyldelse. Disse singler og par er som regel ikke interesseret i at blive knyttet til donoren ved at kende hans identitet, og derfor føler de, at en Anonym Sæddonor er den bedste løsning for dem.

Det er helt op til dig, om du ønsker, at dit barn skal have mulighed for at opsøge sit genetiske ophav senere i livet. Det er nemlig ikke alle, der ønsker dette. Hvis du ikke ønsker, at dit barn skal have den mulighed i fremtiden, bør du derfor vælge en Anonym Sæddonor. Hvis du derimod synes, at det er vigtigt, at barnet får den mulighed, bør du vælge en Ikke-anonym Sæddonor.

Her kan du læse donorbarnet Emma’s tanker om at være kommet til verden med hjælp fra en anonym sæddonor.

Ikke-anonyme Sæddonorer 

Vælger du en Ikke-anonym Sædonor, betyder det, at dit barn har mulighed for at opsøge donoren, i fremtiden.

Hvis du overvejer at blive gravid med en Ikke-anonym Sæddonor, skal du være klar over, at når dit barn fylder 18 år (i nogle lande er det tidligere), kan han eller hun kontakte Cryos og bede om identificerende oplysninger om donoren. Kun donorbarnet kan tage kontakt til Cryos, ikke forældrene. Informationen giver barnet mulighed for at kontakte donoren og få bedre kendskab til sit genetiske ophav. Valget er fuldstændig frit, og det er op til donorbarnet, om han eller hun ønsker at kontakte Cryos og få udleveret informationen. Cryos vil aldrig tage kontakt til barnet, hvis ikke vi bliver kontaktet.

Donoren har selv valgt at være Ikke-anonym og er indforstået med muligheden for, at et donorbarn kontakter ham i fremtiden.

Hvorfor vælge en Ikke-anonym Sæddonor? 

At vælge en Ikke-anonym Sæddonor kan have mange forskellige grunde og igen er det vigtigt, at du følger dit hjerte.

Ikke-anonyme Donorer er populære, fordi de giver barnet mulighed for at kontakte donoren, når han eller hun bliver voksen. Valget om at tage kontakt er udelukkende barnets, og det synes mange kommende forældre, er meget værdifuldt. Det giver donorbarnet mulighed for at få yderligere information end det, der findes i donorprofilen og på den måde få kendskab til hans eller hendes genetiske ophav.

Spørgsmål du kan stille dig selv i processen

  • Hvor meget information om donoren har du brug for, for at vælge den rigtige?
  • Er der ting, du ikke ønsker at vide om din donor – nu eller i fremtiden?
  • Hvilke fordele og ulemper ser du personligt i at vælge hhv. en Anonym Donor og en Ikke-anonym Donor?
  • Hvor vigtigt er det for dig at kende dit biologiske ophav?
  • Hvis du selv var donorbarn, hvor meget ville du så ønske at vide om din donor?
  • Vil du gerne have, at dit barn har mulighed for at kontakte donoren, når han eller hun bliver voksen?
  • Vil du, og hvordan vil du, snakke med dit barn om donoren senere hen?

Relaterede indlæg

IUI og ICI donorsæd IUI eller ICI donorsæd – Hvad er forskellen? Sæddonor Interview Interview med sæddonor – ”Jeg ved, at børn er en gave” Kvinde undersøger om Basis eller Udvidet Sæddonorprofil Valget mellem Basis og Udvidet Sæddonorprofil Sæddonor med voksenbilleder Få adgang til fotos af udvalgte sæddonorer som voksne

Skriv en kommentar?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter blogindlæg

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

International sæd- og ægbank

Categories

Categories

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer