Blogoversigt

Kategorier

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer

Søg efter blogindlæg

Relaterede indlæg

Toyah og hendes familie
Toyah og hendes mand fik tre børn takket være en sæddonor
Helga og Marias donorbørn
To mødre og fire donorbørn: Her er Helga og Marias historie – Del 2
De lesbiske mødre Helga og Maria
To mødre og fire donorbørn: Her er Helga og Marias historie – Del 1
Solomor Signe Fjord med donor barn
Signe Fjord om at være solomor og rigtige familier

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]
Blogoversigt
Alenemor til donorbarn

Alenemor til donorbarn giver 5 gode råd

At blive alenemor til et donorbarn er en stor beslutning. Det ved 41-årige Pernille alt om – hun fik for tre år siden et barn med hjælp fra donorsæd. Her giver hun 5 gode råd til dig, der overvejer at få et barn som alenemor eller dig, som allerede er i gang med processen.

1. Find nogen at sparre med, når du skal vælge sæddonor

Følg din mavefornemmelse og vælg den donor, der er rigtig for dig. Brug andre til at sparre med, men vælg de rette sparringspartnere. Andre kan ikke sige, hvad der er rigtigt for dig, men de rigtige mennesker kan stille de rigtige spørgsmål, så det måske bliver nemmere at finde frem til den rigtige sæddonor.

Du kan læse om, hvordan du vælger mellem en anonym og en ikke-anonym sæddonor her.

2. Øv dig i at være åben

Øv dig allerede inden og under graviditet i at være åben om det hele. Også udfordringerne. Del dine positive tankerne og dine bekymringer med gode venner og bed dem om hjælp. Du får brug for mennesker, som vil lytte, som du kan læne dig opad, og som vil hjælpe dig med f.eks. praktiske ting så som indkøb.

3. Få overskud ved at have styr på økonomien

Køb brugt udstyr og tøj. Det er dyrt at skulle have et lille barn, men det kan gøres billigere end man tror, og det giver overskud at være bevidst om økonomien. Find for eksempel udstyr og tøj på Reshopper og i Mødrehjælpen. Der er mange fine og meget billige sager imellem.

4. Vær ærlig overfor barnet

Vær åben og ærlig overfor barnet fra det er spæd. Fortæl historien om, hvordan han eller hun er blevet til fra så tidligt et tidspunkt, at han eller hun ikke vil kunne huske, hvornår historien blev fortalt første gang. Øv dig i det inden barnet bliver født.

Her kan du læse gode råd til, hvordan du taler med dit barn om at være donorbarn.

5. Find tid til dig selv

Det er vigtigt at få skabt tid til dig selv uden dit barn. Find én eller flere gode barnepiger så tidligt som muligt. Vikarer i vuggestuen kan være gode ”kandidater”, fordi de allerede kender dit barn fra institutionen. På den måde er tilliden allerede skabt og dit barn får aldrig oplevelsen af, at det er en fremmed, der passer det.

______________

Hvis du overvejer at blive alenemor ved hjælp af donorsæd, vil du måske også være interesseret i at læse dette blogindlæg om, hvordan 42-årige Angie fra Holland tog beslutningen om at blive alenemor. Du kan også læse om, hvordan du bestiller donorsæd til din behandling her.  

Relaterede indlæg

Toyah og hendes familie Toyah og hendes mand fik tre børn takket være en sæddonor Helga og Marias donorbørn To mødre og fire donorbørn: Her er Helga og Marias historie – Del 2 De lesbiske mødre Helga og Maria To mødre og fire donorbørn: Her er Helga og Marias historie – Del 1 Solomor Signe Fjord med donor barn Signe Fjord om at være solomor og rigtige familier

Skriv en kommentar?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter blogindlæg

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]

International sæd- og ægbank

Categories

Categories

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer