Blogoversigt

Kategorier

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer

Søg efter blogindlæg

Relaterede indlæg

Sådan forbedrer du din fertilitet
7 tips til hvordan du kan forbedre din fertilitet
Gravid kvinde Guide til kroppens forandringer under graviditet
Guide til kroppens forandringer under graviditeten

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]
Blogoversigt
Gravid med tvillinger

Hvad kan forøge din chance for at få tvillinger?

Tanken om at få tvillinger er en drøm for nogle – for andre for meget af det gode. Hvis du hører til den første gruppe, og ville du elske at få to babyer, så læs med her, hvor vi har samlet en liste med faktorer, der måske kan have en indflydelse på din chance for at få tvillinger.

Jo ældre du er…

Din alder har indflydelse på din chance for at blive gravid med tveæggede tvillinger. Jo ældre du er, jo højere er dine chancer for at få tvillinger. Studier viser, at det er mere almindeligt at få tvillinger for kvinder over 35 år end for yngre kvinder. Det skyldes en forhøjet produktion af hormonet FSH, som kan føre til, at der bliver løsnet mere end et æg oftere sammenlignet med yngre kvinder.

Højt BMI kan forøge chancen for at få tvillinger

Ifølge nogle studier, er et højere BMI (over 30) forbundet til chancen for at blive gravid med tvillinger. Dog kan det ikke anbefales at have et BMI over 30, da det placerer kvinder i kategorien ”fedme”, som ikke er sundt.

Det ligger til familien

Tvillingegraviditet kan også afhænge af din familiehistorik. Evnen til at løsne mere end ét æg er arvelig, og hvis din mor er tvilling, eller du måske endda selv er tvilling, er dine chancer for at frigive mere end ét æg, der kan befrugtes, større. Det gælder dog ikke ved enæggede tvillinger, som ikke påvirkes af arvelige forhold.

Tvillinger

Fertilitetsbehandling

Fertilitetsbehandling kan forøge dine chancer for at få tvillinger. Hvis du tager fertilitetsmedicin som stimulerer æggestokkene, er chancen for at frigive mere end ét æg hver måned større. I nogle tilfælde kan in vitro fertilisering (IVF) også føre til flerfoldsgraviditet, hvis mere end ét embryo opsættes i livmoderen. I dag er det dog mest almindeligt, at fertilitetsklinikker kun opsætter ét embryo ved IVF-behandling.

Nogle racer har større chance for at få tvillinger

Statistikker viser, at afroamerikanske kvinder har større chance for at få tvillinger. Asiatiske og latinamerikanske kvinder har lavest chance for at blive gravid med to babyer på en gang.

Hvad med enæggede tvillinger?

En graviditet med tveæggede tvillinger er resultatet af, at en kvinde frigiver to æg, som befrugtes på samme tid. En graviditet med enæggede tvillinger sker derimod, hvis et befrugtet æg splittes i to meget tidligt i graviditeten. Det betyder også, at de to babyer vil dele samme DNA, og at de vil være genetisk identiske.

At blive gravid med tveæggede tvillinger kan afhænge af en række forskellige faktorer, som for eksempel arvelige forhold, men at blive gravid med enæggede tvillinger er tilfældigt og kan ske for enhver kvinde. En enægget tvillingegraviditet er meget sjældnere end en tveægget tvillingegraviditet. Så hvis dit største ønske er at få enæggede tvillinger, må du stole på dit held.

_________________________

Hvis du kunne lide dette blogpost, vil du måske også være interesseret i at læse denne guide til kroppens forandringer under graviditeten.

 

Relaterede indlæg

Sådan forbedrer du din fertilitet 7 tips til hvordan du kan forbedre din fertilitet Gravid kvinde Guide til kroppens forandringer under graviditet Guide til kroppens forandringer under graviditeten

Skriv en kommentar?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter blogindlæg

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]

International sæd- og ægbank

Categories

Categories

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer