Blogoversigt

Kategorier

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer

Søg efter blogindlæg

Relaterede indlæg

Eloise fra Fertility Help Hub
Eloises historie: Hvordan donorsæd ændrede hendes og hendes mands liv
Sædcelle der nærmer sig æg efter IUI behandling
IUI behandling – Sådan virker det
Gravid med tvillinger
Hvad kan forøge din chance for at få tvillinger?
Couple who have had ICSI treatment to get pregnant
Hvad er ICSI behandling? – Lær om fertilitetsmetoden her

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]
Blogoversigt
Sådan forbedrer du din fertilitet

7 tips til hvordan du kan forbedre din fertilitet

Når det kommer til kvinders fertilitet, spiller livstil en stor rolle. Ved at passe på dig selv kan du forbedre din fertilitet, og dermed dine chancer for at blive gravid. Når man står midt i at prøve at blive gravid, kan der være mange spørgsmål og tanker, der opstår i forhold til, hvad man selv kan gøre i processen op til graviditet. Her giver vi dig 7 tips til, hvordan du kan forbedre din fertilitet.  

1 – Alder og fertilitet  

Alder spiller en vigtig rolle i forhold til kvinders fertilitet. Ikke overraskende så forringes kvinders fertilitet med alderen. Kvinder i 20erne og de tidlige 30ere har størst chance for at blive gravid. Så derfor bør du overveje, hvis det er muligt at blive gravid når du er i 20erne eller tidligt i 30erne.  

2 – Ingen rygning  

Rygning har en direkte negativ effekt på din fertilitet. Kvinder der ryger, går i overgangsalder tidligere end den gennemsnitlige kvinde. Derudover øger rygning også chancen for ufrivillig abort. Derfor kan det at stoppe med at ryge have en positiv effekt på din fertilitet og dermed på dine chancer for at få børn. Prøv også at undgå passiv rydning.  

Fysisk aktivitet kan forbedre din fertilitet.

Fysisk aktivitet kan forbedre din fertilitet.

3 – En sund vægt og diæt øger fertilitet  

At være enten overvægtig eller undervægtig kan have negative påvirkninger i forhold til din fertilitet. Derfor kan det at holde en stabil, sund vægt hjælpe dig med at øge dine chancer for graviditet. Derudover kan fysisk aktivitet, og en sund livstil også være med til at forbedre din menstruations cyklus og dermed dine chancer for at blive gravid. Men husk på at et overdrevent niveau af motion kan have den modsatte effekt og skabe uregelmæssigheder i din menstruation. Så det bedste du kan gøre for dig selv og din fertilitet er at forsøge at spise balanceret, holde en sund, stabil vægt og dyrke motion på et moderat niveau.  

4 – Sikker sex  

Selvfølgelig skal du dyrke ubeskyttet sex når du prøver at blive gravid, men indtil du har en partner du gerne vil have børn med, skal du huske at beskytte dig selv under sex. Seksuelt overførte sygdomme, såsom klamydia og gonorré, anses for at være nogle af de førende grunde til ufrugtbarhed. Så ved at beskytte dig selv under sex med kondom kan du være med til at forebygge fertilitets problemer senere i livet.  

Du bør undgå at drikke for meget kaffe, hvis du prøver at blive gravid.

Du bør undgå at drikke for meget kaffe, hvis du prøver at blive gravid.

 5 – Alkohol og kaffe  

For meget alkohol og kaffe, mere præcist koffein, kan have negativ effekt på dine chancer for at blive gravid. Derfor er et godt råd at stoppe med at drikke alkohol når man beslutter sig for at prøve at blive gravid. Derudover viser forskning at koffein kan mindske fertilitet, men at mængden af koffein skal være temmelig stor (5 kopper kaffe om eller mere om dagen) før det har direkte indvirkning på dine chancer for graviditet. Husk på, at der også er koffein i the og cola.  

6 – Overvåg din ægløsning for at øge dine chancer for graviditet  

I dag fines der et hav at forskellige apps, der gør det muligt at holde øje med ens menstruationscyklus og tidspunkt for ægløsning. Det er altid en god ide at lære sin egen krop og menstruationscyklus at kende, og når man så når dertil, hvor man gerne vil være gravid, kan det være et brugbart værktøj i processen. Når du overvåger din ægløsning, kan du bruge det som en guide til, hvornår det bedste tidspunkt at have samleje med din partner er i forhold til at øge chancen for graviditet 

7 – Prøv ikke at stresse for meget  

Nogle studier antyder, at stress kan påvirke din menstruations cyklus negativt og dermed din fertilitet. Derfor kan det at deltage i stressnedsættende aktiviteter hjælpe med at forbedre din fertilitet. Det kan være vidt forskelligt fra kvinde til kvinde, men prøv at find ud af, hvad der virker bedst for dig – hvad end det er meditation, motion, terapi eller noget fjerde. Derudover må du ikke glemme at nyde dig selv og din fantastiske krop i alle aspekter af livet – både før, under og efter graviditet.  

Måske er du interesseret i at læse mere om de mest hyppige årsager til fertilitetsproblemer.  

Relaterede indlæg

Eloise fra Fertility Help Hub Eloises historie: Hvordan donorsæd ændrede hendes og hendes mands liv Sædcelle der nærmer sig æg efter IUI behandling IUI behandling – Sådan virker det Gravid med tvillinger Hvad kan forøge din chance for at få tvillinger? Couple who have had ICSI treatment to get pregnant Hvad er ICSI behandling? – Lær om fertilitetsmetoden her

Skriv en kommentar?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg efter blogindlæg

Jeg har læst og accepterer Cryos' Privatlivspolitik.

Modtag nye indlæg på mail

[rainmaker_form id="6"]

International sæd- og ægbank

Categories

Categories

Donorbørn

Donorsæd

Fertilitetsbehandling

Graviditet

Nyheder fra Cryos

Personlige historier

Sæddonorer