Blogoverzicht

Categorieën

Donorkinderen

Donorsperma

Nieuws van Cryos

Persoonlijke verhalen

Spermadonors

Vruchtbaarheidsbehandeling

Zwangerschap

Zoeken naar blogberichten

Gerelateerde berichten

Vruchtbaarheid verhogen – 7 tips
Genetische broers of zussen
Spermarietjes van uw donor opslaan voor toekomstige behandeling
Wat is een ICSI-behandeling? – Zo werkt het stap voor stap
Donorsperma
Hier zijn 10 interessante feiten over donorsperma

Ik heb het privacybeleid van Cryos gelezen en stem ermee in.

Nieuwe berichten in de mail ontvangen

[rainmaker_form id="6"]
Blogoverzicht
CMV-status

CMV-status – Wat is het en welke betekenis heeft het voor mij en mijn baby?

Bij uw zoektocht naar een spermadonor bent u waarschijnlijk de term CMV-status tegengekomen (CMV-positief of CMV-negatief). Maar wat betekent de CMV-status eigenlijk en is het iets waar u zich zorgen over moet maken?

In dit artikel helpen wij u te begrijpen wat het is, wanneer u een spermadonor met een positieve CMV-status moet gebruiken of een donor met een negatieven CMV-status, en welke invloed de status kan hebben op u of uw baby. Hopelijk krijgt u met dit artikel de informatie die u nodig heeft om het vinden van een spermadonor niet te stressvol te maken.

Wat is de CMV-status?

Het cytomegalovirus (CMV) is verwante aan het herpesvirus en is een veelvoorkomend virus dat iedereen kan treffen. U kunt besmet raken via lichaamsvloeistoffen zoals speeksel, bloed, urine, sperma en moedermelk. De meeste mensen hebben voor hun 50e een positieve CMV-status en de meeste mensen raken als twintiger besmet.

Als u geïnfecteerd raakt, blijft het virus de rest van uw leven in uw lichaam. De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat ze geïnfecteerd zijn omdat het immuunsysteem het virus meestal onder controle houdt waardoor u geen symptomen of complicaties heeft. Dat betekent dat het virus latent in het lichaam aanwezig is, met weinig kans dat het weer actief wordt met een herhaalde infectie. Dit staat bekend als een recidiverende CMV-infectie.

Er bestaat geen vaccin tegen CMV, maar zoals gezegd, de kans is zeer klein dat dit virus actief wordt. Normaal gesproken zijn er geen symptomen, zeker niet bij kinderen. Sommigen kunnen symptomen hebben zoals keelpijn, koorts en hoofdpijn.

CMV-status – screening van spermadonors

Bij Cryos worden al onze spermadonors gescreend op een groot aantal virussen en genetische afwijkingen. We screenen onze donors ook op hun CMV-status voor gebruik in bepaalde landen. Wanneer CMV in het lichaam aanwezig is, kunnen bepaalde antistoffen worden gedetecteerd. Wij aanvaarden donors die IgM-negatief getest zijn. Dat betekent dat de donor geen actieve CMV-infectie heeft en dat de donor een negatieve CMV-status krijgt in Zoeken naar donor.

Spermadonors die IgG-positief getest zijn, wat betekent dat ze de infectie eerder hebben gehad, mogen alleen worden gebruikt door vrouwen die zelf IgG-positief zijn. Dat betekent dat als u eerder met CMV besmet bent, u een spermadonor met een positieve CMV-status kunt gebruiken.

Een CMV-screening is niet in alle landen vereist, daarom zijn donors zonder CMV-status op de website niet gescreend op CMV en zal dat ook niet gebeuren.

Wat is de kans dat mijn baby met de infectie wordt besmet?

Dat hangt ervan af wanneer u voor het eerst besmet bent geraakt.

Ongeveer 50% van alle vrouwen heeft al antistoffen tegen CMV voordat ze zwanger worden omdat ze al geïnfecteerd zijn geweest. Dit is zoals gezegd een recidiverende CMV-infectie en de kans dat u het virus op uw baby overdraagt tijdens een herhaalde infectie is zeer klein (ongeveer 1%). Als u uw eerste CMV-infectie dus al voor uw zwangerschap heeft gehad, is de kans dat u het virus op uw baby overdraagt zeer klein.

Als u echter voor het eerst met CMV besmet raakt tijdens de zwangerschap, dan is de kans om het virus op uw baby over te dragen veel groter.

Kan een positieve CMV-status mijn baby deren?

Een infectie met CMV is meestal onschuldig. De meeste baby’s met een CMV-infectie vertonen hier nooit tekenen van en hebben geen problemen met de gezondheid. Een zeer klein percentage baby’s met CMV kan gezondheidsklachten krijgen die duidelijk worden bij de geboorte of die zich ontwikkelen gedurende hun kindertijd.

Als u meer wilt weten over dit onderwerp, raden we aan om voor advies uw arts of een kliniek te raadplegen, en overweeg uzelf te laten screenen om te zien of uw het CMV-virus draagt.Voor meer informatie over het kiezen van de juiste spermadonor wilt u misschien ook lezen wat u in overweging moet nemen bij het kiezen van een spermadonor.

Gerelateerde berichten

Vruchtbaarheid verhogen – 7 tips Genetische broers of zussen Spermarietjes van uw donor opslaan voor toekomstige behandeling Wat is een ICSI-behandeling? – Zo werkt het stap voor stap Donorsperma Hier zijn 10 interessante feiten over donorsperma

Een opmerking schrijven?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zoeken naar blogberichten

Ik heb het privacybeleid van Cryos gelezen en stem ermee in.

Nieuwe berichten in de mail ontvangen

[rainmaker_form id="6"]

Internationale sperma- en eicelbank

Categories

Categories

Donorkinderen

Donorsperma

Nieuws van Cryos

Persoonlijke verhalen

Spermadonors

Vruchtbaarheidsbehandeling

Zwangerschap